Duurzame afvalverwerking

Schoolinkoop 

Schoolinkoop koopt de duurzame afvalverwerking voor de leden van de profielorganisaties in bij Renewi; marktleider op het gebied van afvalverwerking in Nederland. Renewi heeft veel ervaring in de Nederlandse onderwijsmarkt en onderscheidt zich met een lokale service en een breed productaanbod.

Samen met Renewi kan Schoolinkoop je onderwijsinstelling helpen met duurzame afvalscheiding. Of je nu alleen restafval heeft of juist meerdere afvalstromen van elkaar scheidt, wij zorgen dat dit apart wordt opgehaald en verwerkt.

Ons totale duurzaamheidsprogramma

Ons duurzaamheidsprogramma bevat het faciliteren van de interne en externe afvalstromen van de school. Daarnaast wordt de leverancier gevraagd om advies en ondersteuning bij de duurzaamheidscomponent van afvalverwerking. Renewi haalt dus niet alleen het afval op, maar kan ook ondersteunen bij het verduurzamen en de bewustmaking onder leraren, leerlingen en ouders.

Icon_kwaliteit-gemak.png

Kwaliteit & gemak

De duurzame afvalverwerking is professioneel ingekocht middels een Europese aanbesteding. Bij deelname aan het collectief begeleidt Schoolinkoop de implementatie van de dienstverlening. Daarna zorgen wij voor volledige ontzorging door het contract te managen.

Icon_service.png

Service

De duurzame afvalverwerking is professioneel ingekocht middels een Europese aanbesteding. Bij deelname aan het collectief begeleidt Schoolinkoop de implementatie van de dienstverlening. Daarna zorgen wij voor volledige ontzorging door het contract voor u te managen.

Icon_duurzaamheid.png

Duurzaamheid

Alle verschillende afvalstromen kunnen apart opgehaald, vervoerd en verwerkt worden. Daarnaast zijn wij transparant over de plaats en wijze van verwerking van uw afval. Daarnaast zet Schoolinkoop zich samen met Renewi actief in op CO2-reductie door het communiceren van behaalde resultaten en kennisdeling tussen scholen.

Icon_prijzen-indexatie.png

Prijzen en indicatie

ankzij de collectiviteit en de Europese aanbesteding zij net zeer scherpe prijzen bedongen voor alle mogelijke afvalstromen. Schoolinkoop kan op basis van de huidige situatie berekenen wat deelname aan dit collectief je oplevert. Neem hiervoor contact met ons op.

Icon_aanbesteding.png

Aanbesteding

Schoolinkoop volgt de wettelijke Europese richtlijnen voor Europese aanbesteding. Een werkgroep van de scholen ondersteunt Schoolinkoop bij het opstellen van het programma van eisen. Schoolinkoop legt de uiteindelijke beslissingen voor aan een stuurgroep.

Icon_facturatie.png

Facturatie

Facturatie vindt ieder kwartaal plaats. Je kunt kiezen tussen een factuur per school of een verzamelfactuur voor het bestuur met daarin een onderverdeling naar iedere school of andere entiteit.

Meedoen

Kinderen zijn de toekomst! Wanneer we de nieuwe generaties leren dat afval scheiden belangrijk is, maken we de wereld steeds een stapje duurzamer. Zo transformeer je een leeg flesje drinken tot een waardevolle grondstof. Met betere afvalscheiding heb je een positieve invloed op het milieu. Daarnaast kun je kosten besparen en maak je je leerlingen enthousiast voor een beter milieu.

Schoolinkoop biedt in samenwerking met Lyreco diverse oplossingen voor afvalscheiding aan. Om nog meer te ondersteunen bij duurzaamheid bieden we ook een 100% circulaire modulaire afvalscheidingsunit aan. Deze unit is geproduceerd in Nederland en gemaakt van gerecycled plastic van doppen en verpakkingen (HDPE). Neem contact op met het ICO of direct met Schoolinkoop voor meer informatie. Doe je mee?

“Goed gescheiden afval is makkelijker te recyclen dan afval dat niet wordt gescheiden. Ongeveer 50% van al het huishoudelijk afval wordt nu gescheiden. De overheid wil dit verhogen naar 75% in 2020.”

– Rijksoverheid
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

1280px-Logo_rijksoverheid_met_beeldmerk.
 
Afvalverwerking.jpg