top of page

Zon voor Scholen, voor een duurzame toekomst

Zonnepanelen

Zuinig omgaan met de grondstoffen die de aarde ons biedt is ontzettend belangrijk. Grondstoffen zijn niet eindeloos beschikbaar en het gebruik ervan kan belastend zijn voor zowel het milieu als onze leefomgeving. Door hier op een verantwoorde wijze mee om te gaan bieden wij onze kinderen, kleinkinderen en de generaties daarna ook de mogelijkheid om te kunnen genieten van de prachtige planeet waar wij op leven.

Een onderdeel daarvan is bewust omgaan met energie en het duurzaam opwekken daarvan. Om die reden lanceert DVEP ‘Zon voor Scholen’. Aan de ene kant om duurzame energie op te wekken, waardoor we minder fossiele brandstoffen gebruiken. Aan de andere kant om kinderen kennis te laten maken met duurzame energie en ze te leren over het belang daarvan voor onze planeet.
Zon Voor Scholen is  speciaal ontwikkeld voor scholen binnen het basis en voortgezet onderwijs.
Juist daar wordt de basis voor een duurzame toekomst gelegd en dit willen we ondersteunen door het tastbaar maken van duurzaamheid. 

Ons doel is, om samen met deze scholen, zonnepanelen-

installaties te realiseren, waarmee we bijdragen aan een

duurzame toekomst. En dat duurzaamheid en financieel

voordeel hand in hand gaan, blijkt wel uit het feit dat DVEP

dit kan realiseren zonder dat de school hoeft te investeren.

Uniek aan Zon voor Scholen is, dat DVEP de besparingspo-

tentie als uitgangspunt neemt voor het ontwerp van het

zonne-project. Hiermee kan het meeste rendement voor

uw school worden behaald.

De insteek van Zon voor Scholen is, dat de school met een

zonnepanelen-installatie direct bespaart op de energierekening. En met deze besparing kunnen de panelen worden gefinancierd. Met andere woorden, de school kan zonder voorinvestering een zonnepanelen-installatie realiseren, produceert direct duurzame elektriciteit én bespaart op termijn steeds meer op de energiekosten. DVEP werkt hierbij volgens een helder stappenplan.

 

 

Hoe werkt het?

Uniek aan Zon Voor Scholen is, dat DVEP de besparingspotentie als uitgangspunt neemt voor het ontwerp van het zonne-project. Hiermee kan het meeste rendement voor uw school worden behaald.

De insteek van Zon voor Scholen is, dat de school met een zonnepanelen-installatie direct bespaart op de energierekening. En met deze besparing kunnen de panelen worden gefinancierd. Met andere woorden, de school kan zonder voorinvestering een zonnepanelen-installatie realiseren, produceert direct duurzame elektriciteit én bespaart op termijn steeds meer op de energiekosten.

Uiteraard is het ook mogelijk om het uit eigen middelen te voldoen, zonder financiering.

DVEP werkt hierbij volgens een helder stappenplan.

Is uw gebouw geschikt?

Een voorstel of aanbieding wordt alleen gedaan wanneer het schoolgebouw zich leent voor zonnepanelen. Wanneer het op basis van het verbruik, de ligging of constructie van het pand niet rendabel is om collectoren te plaatsen, wordt geen voorstel uitgebracht.


Het traject is in vier hoofdfases in te delen:

  1. Oriënterend gesprek

  2. Uitbrengen adviesrapport

  3. Offerte/overeenkomst voor realisatie Zonnepanelen

  4. Gebruik en onderhoud

 

 

 

Contact

Nieuwsgierig naar wat we voor uw school kunnen doen? Kijk dan eens bij ‘Hoe werkt het’ of meldt u aan voor een kennismakingsgesprek via ‘Meld je aan!’ op de website https://dvep.nl/zon-voor-scholen. Uiteraard zijn wij ook rechtstreeks bereikbaar via ons telefoonnummer:
074 – 376 6243.

Zonnepanelen voor scholen

“In één woord: uitstekend. Ik heb de projectleiding als zeer deskundig en meedenkend ervaren. Regelmatig een overleg om op die manier tot een oplossing te komen die paste bij mijn vraag.”

- De heer T. van Sommeren, Stichting Spom

“Door de prima begeleiding van DVEP heb ik geen enkele zorg gehad bij de totstandkoming van de zonnepanelen op ons gebouw.” 

- De heer J. Roeland

Zonnepanelen: Zon voor Scholen
bottom of page