Energie voor Scholen

Energie

Energie Voor Scholen verzorgt voor de leden van de profielorganisaties al sinds 2003 de inkoop van energie van inmiddels ruim 335 miljoen kWh elektriciteit en 112 miljoen m³ aardgas, voor ruim 5.600 schoolgebouwen. De uitvoering van het project hebben de besturenorganisaties uitbesteed aan het onafhankelijke inkoopadviesbureau Hellemans Consultancy BV.

Bespaar op energiekosten
Leden van de profielorganisaties kopen via Energie Voor Scholen collectief gas en elektriciteit in. Hierdoor besparen zij op energie. Scholen uit alle onderwijssectoren kunnen hiervan profiteren, zowel kleinverbruikers als grootverbruikers.

Meld u aan om te besparen op de energiekosten voor uw school.

De voordelen van collectief energie inkopen

  • U voldoet aan de wettelijke verplichtingen dankzij Europese aanbesteding

  • U bent verzekerd van scherpe tarieven, want we volgen de marktontwikkelingen 

  • We bieden u vaste tarieven

  • Maximale flexibiliteit: u kunt zelf aansluitingen aan- en afmelden

  • U kunt met al uw vragen op energiegebied bij Energie Voor Scholen terecht

Het collectief Energie voor Scholen
Energie Voor Scholen is een collectief met 8.800 aansluitingen. Omdat we het grootste scholencollectief van Nederland zijn, kunnen we gezamenlijk Europese aanbestedingen voor aardgas en elektriciteit realiseren. We maken gebruik van verschillende energieleveranciers en bedingen op die manier scherpe inkoopprijzen.

 

Geld besparen op energiekosten
De energierekening bestaat uit 3 onderdelen: transportkosten, belastingen en de energiekosten. De energiekosten bedragen doorgaans een derde tot de helft van de totale energierekening. Als u deelneemt aan het collectief Energie Voor Scholen bespaart u op deze kosten.

Aanmelden bij Energie voor Scholen
U meldt zich rechtstreeks aan via www.energievoorscholen.nl. Hier is alle informatie over de energiecontracten terug te vinden. U kunt er zich inschrijven, wijzigingen doorgeven en ook nieuwsbrieven en contactgegevens terugvinden.

Wilt u meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie over Energie Voor Scholen? Neem dan contact op met het Inkoop Centrum Onderwijs of rechtstreeks met Energie Voor Scholen.

“De energiemarkt is ongelofelijk ingewikkeld en wordt ook steeds complexer.
Dankzij Energie Voor Scholen zijn we niet meer overgeleverd aan de grote energiebedrijven.”